Äkta hållbarhet för ett bättre samhälle

Happy Workday Drinks drivs av Rahmqvist koncernen som skrev sin första miljöpolicy för över 30 år sedan. Vi är ISO-certifierade för kvalitet och miljö sedan 1996. Vi har skrivit under UN Global Compact, FNs tio principer om mänskliga rättigheter i arbetslivet. Vi klimatkompenserar alla våra bil- och flygresor men också från fabrik till lager. Dessutom donerar vi 10 liter vatten till utsatta områden för varje burk du dricker.

Happy Workday Drinks x Charity Water

Varje gång du väljer en Happy Workday Drink för att ge dig den energi och fokus du behöver under arbetsdagen, hjälper du samtidigt till att göra en verklig skillnad i världen. Ditt stöd möjliggör vattenprojekt runt om i världen, vilket innebär att samhällen får tillgång till rent vatten - en grundläggande mänsklig rättighet som förändrar liv.

Genom att köpa våra funktionsdrycker blir du en del av en kraftfull insats för att förbättra hälsa, utbildning och ekonomiska möjligheter för människor som tidigare kämpade för att få tillgång till dricksvatten. Tillsammans kan vi bryta cykeln av fattigdom och skapa en positiv förändring för kommande generationer.

Business as a force for good

Våra produkter ska inte produceras på andras bekostnad. Därför klimatkompenserar vi i projekt certifierade med Gold standard, den enda certifieringsstandarden som har godkänts och erkänts av mer än 80 internationella miljöorganisationer. För oss är det också viktigt att våra leverantörer erbjuder säkra arbetsplatser med sociala rättigheter till sina anställda, därför gör vi social audits och kontrollerar våra leverantörer i Asien regelbundet. Självklart har vi skrivit under UN Global Compact, FNs tio principer om mänskliga rättigheter i arbetslivet. Principer vi också kräver att våra leverantörer lever upp till.

“Vi vill bidra till ett mer hållbart samhälle. För bättre hälsa, integration och rättvisa. Vi deltar därför återkommande i t.ex. Rosa bandet, Musikhjälpen och stödjer Good sports sedan många år. Med hjälp av Vi-skogen har vi planterat tusentals träd runt Victoriasjön i östra Afrika. Dessutom skänker vi regelbundet av våra produkter till biståndsorganisationer som verkar runt om i världen.”

Klimatkompensation

Vi tar ansvar för vår klimatpåverkan genom att klimatkompensera vår tjänstebilsflotta och varutransport till lager med 110%. Genom investeringar i FN-certifierade projekt med Gold Standard-stämpeln stödjer vi hållbara klimatkompensationsprojekt.

Gröna val

Vi uppmuntrar våra medarbetare att välja el- eller laddhybrider som tjänstebilar genom att erbjuda ett miljöbilsbidrag. På så sätt främjar vi användningen av miljövänliga fordon.

Minska miljöpåverkan

Vi har ambitiösa mål för att minska vår miljöpåverkan. Det inkluderar att använda återvunnen plast, undvika miljöfarligt innehåll och ha en kontinuerlig dialog med våra leverantörer för att gemensamt nå dessa mål.

Grönt Matval: Our Sustainable Food Policy

Vår hållbara matpolicy är en viktig del av vårt engagemang för en bättre framtid. Vi bjuder på mat som är hållbart producerad, helst vegetarisk, aldrig nötkött, och om det är animaliskt så vilt, naturbetande djur, kyckling eller griskött. Vi prioriterar ekologiska och närproducerade ingredienser och serverar endast MSC-märkt fisk. Genom våra val strävar vi efter att minimera vår påverkan på miljön och främja ett mer hållbart samhälle.