Äkta hållbarhet för ett bättre samhälle

Happy Workday Drinks drivs av Rahmqvist koncernen som skrev sin första miljöpolicy för över 30 år sedan. Vi är ISO-certifierade för kvalitet och miljö sedan 1996. Vi har skrivit under UN Global Compact, FNs tio principer om mänskliga rättigheter i arbetslivet. Vi klimatkompenserar alla våra bil- och flygresor men också från fabrik till lager. Vår matpolicy premierar vegetariskt och tillåter inte att vi bjuder på nötkött.

BUSINESS AS A FORCE FOR GOOD

Våra produkter ska inte produceras på andras bekostnad. Därför klimatkompenserar vi i projekt certifierade med Gold standard, den enda certifieringsstandarden som har godkänts och erkänts av mer än 80 internationella miljöorganisationer. För oss är det också viktigt att våra leverantörer erbjuder säkra arbetsplatser med sociala rättigheter till sina anställda, därför gör vi social audits och kontrollerar våra leverantörer i Asien regelbundet. Självklart har vi skrivit under UN Global Compact, FNs tio principer om mänskliga rättigheter i arbetslivet. Principer vi också kräver att våra leverantörer lever upp till.

RAHMQVIST I SAMHÄLLET

“Vi vill bidra till ett mer hållbart samhälle. För bättre hälsa, integration och rättvisa. Vi deltar därför återkommande i t.ex. Rosa bandet, Musikhjälpen och stödjer Good sports sedan många år. Med hjälp av Vi-skogen har vi planterat tusentals träd runt Victoriasjön i östra Afrika. Dessutom skänker vi regelbundet av våra produkter till biståndsorganisationer som verkar runt om i världen.”

SIGNE & ERIC

Vi på Rahmqvist har ett eget handlingsprogram för ökad mångfald, jämlikhet och inkluderande ledarskap som alla måste delta i. För oss är det viktigt att alla ska ha samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter och värde oavsett bakgrund och etnicitet.
Vår hållbara utveckling
  • Samtliga produkter granskas noggrant och vi utesluter de som inte lever upp till våra höga krav på kvalitet och miljöprestanda samt sociala aspekter.
  • Vi har strikta mål relaterade till bland annat användning av återvunnen plast och miljöfarligt innehåll och har kontinuerlig dialog med våra leverantörer för att påverka dem så de kan hjälpa oss att nå dessa mål.
  • Vi effektiviserar och sampackar våra transporter och undviker transport med flyg där det är möjligt.
  • Vi klimatkompenserar vår tjänstebilsflotta och varutransport från leverantör till lager med 110%.
  • Detta görs genom inverstering i projekt som rapporterar till FN med certifikatet Gold Standard, en kvalitetsstämpel för socialt ansvar och hållbar utveckling för klimatkompensationsprojekt.
  • Vi uppmuntrar och ger ett ”miljöbilsbidrag” till våra medarbetare som väljer el- eller laddhybrid som tjänstebil.
  • Vi använder oss av förnyelsebar el och återvinner allt vårt avfall. Samtliga av våra inköp på huvudkontor och lager är ekologiska där det är möjligt.

HÅLLBAR MATPOLICY

När vi bjuder på mat ska den vara hållbart producerad, gärna vegetarisk. Aldrig nötkött, vill man äta animaliskt är det vilt, naturbetande djur, kyckling eller griskött som gäller. Helst ekologiskt och närproducerat. Bjuder vi på fisk ska den vara MSC-märkt.